Halen/brengen

Als u uw kind naar Vipkids brengt, kunt u onder het genot van een kopje koffie nog even met de aanwezige leidsters of leidinggevende spreken.

Het is voor het kind en voor ons van belang dat het kind duidelijk afscheid neemt. Ga niet weg zonder duidelijk afscheid te nemen. Soms gaan kinderen zo in hun spel op, dat ze de ouder niet horen weggaan. Ze kunnen dan schrikken wanneer ze de ouder niet meer zien en voelen zich dan oprecht in de steek gelaten. Het kan zijn dat het kind nooit problemen heeft met afscheid nemen en vervolgens toch van het ene op het andere moment begint te huilen. Besef dan dat je kind een sprong maakt.

  • Als baby maakt hij geen onderscheid tussen zichzelf en de buitenwereld en vooral niet tussen zichzelf en zijn moeder. Deze fase duurt tot ongeveer acht maanden.
  • Rond de achtste maand zien de ouders vaak een verandering, kwam het kind zonder problemen op Vipkids, nu kruipt het weg in de armen van de ouders. Dit noemen we ook wel de eenkennigheidfsase. Het kind zal waarschijnlijk ook gaan huilen bij het afscheid nemen. Het kan dan helpen om troost te bieden met een knuffeldier, een speen of doekje.
  • Rond het tweede jaar wordt het kind steeds meer bewuster van zijn eigen ik. IK, NEE en ZELF DOEN. Dit noemen we de ik- fase (peuterpubertijd). Heel vaak zie je kinderen boos worden, soms bijna op het hysterische af.
  • Rond de 2 ½ jaar krijgt het kind last van scheidingsangst. Het is meestal allemaal van tijdelijke aard.

Het zijn fases waar een kind door heen moet om zich los te maken van zijn moeder en zich te ontwikkelen tot een zelfstandig persoontje. Wanneer u als ouder met de handen in het haar zit of onzeker bent of het gedrag van uw kind weer een fase is, kunt u daar altijd over praten met één van de pedagogische medewerkers of met onze pedagogisch adviseur.

Kunt u uw kind(eren) een keer zelf niet ophalen, dan dient u dit van tevoren door te geven aan de leidsters. Wij geven uw kind niet mee aan onbekenden en broers of zussen jonger dan 16 jaar. Indien u voorziet dat u het niet gaat redden om voor sluiting bij Vipkids te zijn, bijvoorbeeld door fileleed of vertraging in het openbaar vervoer, verzoeken wij u zo spoedig mogelijk telefonisch contact met ons op te zoeken.

 

halen brengen

 

Op deze website gebruiken wij cookies, voor meer informatie verwijzen we u naar onze Privacy Statement.