Ontwikkeling van uw kind

Kinderen hebben een aangeboren innerlijke creativiteit. Kinderdagverblijf (Villa) Vipkids wil deze creatieve ontwikkeling van uw kind zoveel mogelijk stimuleren en naar boven halen. Belangrijk hierbij is om kinderen verschillende handvaten te geven van waaruit zij de wereld gaan ontdekken en creatief bezig kunnen zijn.

Dit zijn echter altijd “handvaten”, omdat wij vinden dat de creativiteit vanuit het innerlijke kind moet komen. Wij bieden daarom verschillende activiteiten aan, zoals natuurbeleving, muziekles, yoga en dansles door stichting memo.

De cognitieve ontwikkeling 

Vanaf het moment dat uw kind geboren wordt, ontdekt het de wereld om zich heen. Elke dag is een ontdekking en elke dag leert uw kind nieuwe dingen. Of het nu de ontdekking is van het bestaan van de eigen handjes en voetjes of diertjes en plantjes. Elke dag zijn er weer nieuwe indrukken die uw kind moet verwerken. Kinderdagverblijf (Villa) Vipkids vindt dat deze ontdekkingstocht op een speelse wijze iedere dag weer gestimuleerd moet worden.

Wij werken dan ook met materialen die dit speelse leerproces bevorderen. Zo wordt bij de baby’s door middel van speelgoed veel aandacht aan de motorische ontwikkeling besteed en bij de peuters aan de cognitieve en sociale ontwikkeling. Spelen doe je ook vaak samen en als dit samenspel op de juiste wijze wordt gestimuleerd leert uw kind sociaal te zijn.

Kinderen spelen en leren de hele dag door, en door deze twee op een professioneel pedagogische wijze te combineren leren ze dat leren leuk is.

Lichamelijke ontwikkeling 

Er wordt bij (Villa) Vipkids veel aandacht geschonken aan de lichamelijke ontwikkeling van uw kind. Een kind dat lichamelijk optimaal in zijn vel zit kan zich beter ontwikkelen op de andere gebieden (sociaal, emotioneel en cognitief). (Villa) Vipkids biedt dan ook extra activiteiten aan om deze lichamelijke ontwikkeling van uw kind te optimaliseren. Door dagelijks op meerdere momenten van de dag bewust met het lichaam bezig te zijn ontwikkelt deze zich sneller, gezonder en beter.