Dagprogramma

Op ons kinderdagverblijf hanteren wij een vaste dagindeling. Het dagprogramma bestaat uit dagelijks terugkerende elementen. Voor uw kind biedt een vast dagprogramma structuur en rust. Omdat uw kind de vaste steeds terugkerende elementen uit de dag gaat herkennen. Hierdoor wordt een dag op (Villa) Vipkids voor hem of haar voorspelbaar en daarmee veilig. In principe wordt het dagprogramma zoveel mogelijk gevolgd. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden wordt er vanaf geweken, bijvoorbeeld als het heel mooi weer is, als er feest is en als we een uitje hebben.

Voor de jongste baby’s is de dagindeling nog niet van toepassing. Zij hebben een eigen schema dat past bij het schema van thuis en hun persoonlijke ontwikkeling. Zodra het mogelijk is gaat uw kindje in overleg met u zoveel mogelijk mee in het dagritme van het kinderdagverblijf.

Een dag op (Villa) Vipkids

 

7.30 uur – 9.30 uur

De kinderen worden gebracht en mogen vrij spelen. De ouders worden ontvangen en er vindt overdracht plaats tussen de ouder en de leidster.

 

9.30 uur – 10.00 uur

We gaan met alle kinderen aan tafel. We zingen het goedemorgen lied en vervolgens wordt er vers fruit gegeten, afgekoeld thee of water gedronken. Aansluitend worden liedjes gezongen. 

 

10.00 uur – 10.30 uur

De kinderen worden verschoond en de kinderen die zindelijk zijn gaan naar het toilet. De meeste baby’s gaan rond dit uur naar bed, echter houden we rekening met hun eigen individuele schema.

 

10.30 uur – 11.30 uur

Variërend programma. Er wordt een (spel) activiteit aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld een creatieve activiteit zoals plakken en knippen , een buitenactiviteit of een muzikale activiteit zijn. Iedere dag wordt er in de ochtend of middag een Uk en Puk activiteit aangeboden. Ook gaan we in ieder geval 1 keer per dag naar buiten. In de ochtend of in de middag. Dit is afhankelijk van de planning en het weer.

 

11.30 uur – 12.30 uur

We gaan aan tafel voor de gezamenlijke warme vegetarische maaltijd. Na het eten worden de kinderen verschoond en de kinderen die tussen de middag slapen worden klaargemaakt om naar bed te gaan.

 

12.30 uur – 13.00 uur

De kinderen gaan naar bed. De oudste kinderen die niet meer slapen tussen de middag rusten op een stretcher in de groepsruimte. Voor het slapen gaan lezen we met z’n allen het grote welterusten boek. Daarna worden de knuffeltjes uitgedeeld en brengen we de kinderen naar bed.

13.00 uur – 15.00 uur

De kinderen slapen. De leidsters hebben pauze en tijd voor overleg, schoonmaakwerkzaamheden, rapportage en andere werkzaamheden.

 

15.00 uur – 15.30 uur

De kinderen worden als ze wakker zijn uit bed gehaald, verschoond en aangekleed.

 

15.30 uur – 16:30 uur

We gaan met z’n allen aan tafel, de kinderen krijgen Yoghurt een cracker of rijstwafel met zuivelspread, vegetarische smeerworst of pindakaas. Daarbij krijgen de kinderen een beker water of afgekoelde thee. 

 

16.00 uur – 18.30 uur

De kinderen gaan weer spelen. Afhankelijk van het weer doen we dit buiten of binnen. Vanaf 16.30 uur kunnen de kinderen worden opgehaald, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt met de ouders. Als de kinderen opgehaald worden vertellen wij wat we die dag gedaan hebben en de praktische kant (eten en slapen).

Rond 17.00 uur worden er een groente snack gegeten. Bestaand uit paprika, tomaat en komkommer. Hierna wordt er weer gespeeld dit kan binnen of buiten zijn. Ook vindt er een verschoonronde plaats.

 

Om 18.30 uur sluit (Villa) Vipkids.